Pravila Bajk kuhne

Bajk kuhna oz. Bike Kitchen je med pripadniki kolesarske skupnosti v Mariboru dokaj znana zadeva, saj jo ekipa Mariborske kolesarske mreže izvaja že dobrih 5 let. Vseeno pa je potrebno za novince objaviti pravila obnašanja v Bajk kuhni, da ne bi prihajalo do kakšnih nepotrebnih nesporazumov.

1. Bajk kuhna je program Mariborske kolesarke mreže, namenjen druženju, sodelovanju in izmenjavi znanja, v okviru katerega si lahko s pomočjo našega orodja in znanja sam popraviš kolo ali narediš kak drug s kolesarjenjem povezan projekt.

2. Bajk kuhna ti ponuja: delovni/ustvarjalni prostor, specialno orodje za popravilo oz. ustvarjanje ter nasvete in izkušnje naših kolesarskih mehanikov ter drugih članov.

3. V Bajk kuhni svoje kolo popravljaš sam, ostali ti pri tem lahko svetujejo. Nihče ni dolžan drugemu popravljati kolesa in nihče svojega nasveta ne sme zaračunati. Če sami niste za popravljanje, je za vas bolj primeren plačljivi kolesarski servis.

4. Vsak obiskovalec Bajk kuhne prejme potrebno orodje, za katerega odgovarja in ga mora po končani Bajk kuhni vrniti.

5. Kolesarski deli, ki jih dobiš na Bajk kuhni, lahko naše prostore zapustijo samo na tvojem kolesu.

6. Iz Bajk kuhne NIKOLI ne odnašamo orodja in druge opreme. Če orodja trenutno ne uporabljaš, ga pospravi in s tem omogoči njegovo uporabo drugim udeležencem.

7. Po opravljenem delu pospravi in počisti delovni prostor (in orodje), ki si ga uporabljal. Bajk kuhna je le KUHINJA, kar pomeni, da mora bit vedno čista in pospravljena.

8. Nedokončane projekte lahko hraniš v posebej za to namenjenih zabojih. Če boš na svoj projekt pozabil, bo po treh zaporednih terminih postal last Mariborske kolesarke mreže.

9. Bajk kuhna je odprta vsak petek od 16:30 do 20:30. Po 19:00 NE začenjamo novih projektov, 30min pred koncem odprtega termina začnemo pospravljati delovni prostor.

10. V Bajk kuhni ne toleriramo nasilja, seksizma, rasizma in diskriminacije.

11. Ob vsakem obisku se vpišeš v KNJIGO GOSTOV. S podpisom sprejmeš pogoje in pravila  Bajk kuhne in se jih, jasno, tudi držiš.

12. WC je v pritličju. Za ključ se prosi osebje.

13. Vedno smo veseli tudi kakšnih donacij v obliki koles, delov in orodij…