Trije zmagovalci na končnem cilju v toplicah

Pa je za nami! Kaj se sprašujete? Naš najdaljši kolesarski izziv do sedaj na Stravi, poimenovan “Goni z menoj v toplice”. Dva meseca, kolikor je trajal tokratni izziv, sta minila kot bi trenil. Skupaj z EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, soorganizatrojem izziva, smo zelo veseli in ponosni na dosežek, ki nam je vsem, ki smo skupaj kolesarili, uspel. V kolesarskem klubu nam je uspelo preseči mejnik 100 članov in zato vsem 100 krat hvala. Prav tako pa smo navdušeni nad tem, koliko nam je uspelo skupaj prekolesariti in kam smo se povzpeli.

Kolesarski izziv je bil sestavljen iz 3 kategorij:

1. Skupno število prevoženih kilometrov – zmagovalec Tadej Robin

2. Skupno število višinskih metrov – zmagovalec Samo Granda

3. Skupno število kolesarskih aktivnosti – zmagovalec Tadej Robin (nagrado prejme drugouvrščeni Aleš Vek)

V prvi kategoriji Skupno število prevoženih kilometrov je prepričljivo zmagal Tadej Robin. Tadej je v dveh mesecih prekolesaril kar 3639.7 kilometrov! Izjemen dosežek, vreden vsega občudovanja. Da si boste lahko lažje predstvaljali_e. Če bi Tadej sedel na kolo v Mariboru, bi se lahko odpeljal pogledat Atlatski ocean v bližini Bordeauxa in se nato vrnil še nazaj! Tadejeva prednost pred drugouvrščenim Samom PS je bila kar 1689,5 kilometra. Na tretje mesto se je uvrstil David Lorenčič, ki je za drugim mestom zaostal za 355,6 kilometra. Vsem trem na zmagovalnem odru iskrene čestitke. Z zmago v tej kategoriji si je Tadej “prigonil” dve karti za Terme Ptuj! Vas zanima koliko smo vsi skupaj prevozili v dveh mesecih? Ne boste verjeli! Skupaj smo naredili kar 34891.97 kilometrov! Vas zanima kam bi lahko prišli, če bi si vsi udeleženci_ke podajali štafetno palico? Ne boste verjeli! Iz Maribora bi se lahko odpravili do najbolj južne točke Južne Afrike (L’Agulhas), se tam obrnili_e proti severu in se odpravili_e do Nordkappa, ter nato vrnili_e nazaj v Maribor! Zemljevid takšne poti si lahko ogledate desno, res noro!

V drugi kategoriji Skupno število višinskih metrov je zmagal Samo Granda. Samo je v dveh mesecih zmogel kar 26775 višinskih metrov. Na drugo mesto se je uvrstil zmagovalec v kategoriji skupnih kilometrov Tadej Robin. Njegov zaostanek za Samom je znašal 4108 višinskih metrov. Na tretje mesto se je uvrstil Sašo Modic, ki je naredil 17995 višinskih metrov. Iskrene čestitke vsem! Samo si je z zmago v tej kategoriji  “prigonil” dve karti za Terme Ptuj! Veselo čofotanje želimo! Vsi udeleženci_ke izziva smo skupaj opravili_e 339995 višinskih metrov, se pravi če zaokrožimo, kar 340 višinskih kilometrov! Samo za občutek, Sputnik, prvi satelit se je nahajal na 215 kilometrih, Mednarodna vesoljska postaja pa se nahaja prav na višini 340 kilometrov! Bravo mi_e!

V tretji kategoriji Skupno število kolesarskih aktivnosti je zmagal Tadej Robin. Tadej je tako zmagi v skupnih kilometrih in drugemu mestu v višinskih metrih dodal še zmago v številu aktivnosti. V dveh mesecih je bil na kolesu kar 52 krat. Na drugem mestu je bil Aleš Vek, ki je na kolo sedel 42 krat. Tretja je z 40 vožnjami bila Nuša Maver. Ker je Tadej že zmagal v prvi kategoriji, je nagrado v obliki dveh kart za Terme Ptuj prejel, naslednji še ne nagrajeni udeleženec, torej Aleš Vek. Alešu želimo iskrene čestitke! Skupaj smo na kolo sedli_e kar 899 krat, kar je izjemno.

Poleg glavnih nagrad pa smo izžrebali tudi praktične nagrade v obliki zračnice in majice IBIKEMB. Praktične nagrade smo izžrebali izmed vseh še ne nagrajenih udeležencev_nk izziva. Tako so si zračnico in majico prigonili_e:

  • Tadeja Zavec
  • Maksi Beranič
  • Adnan Uzunalić

Vsem trem iskrene čestitke. Nagrajenci_ke lahko nagrade prevzamejo v Centru mobilnosti Maribor, na Partizanski cesti 21, 2000 Maribor.

Po uspešno zaključenem izzivu vam lahko zaupamo, da bomo tovrstne aktivnosti izvajali še v prihodnje. Do takrat pa obilo kolesarskih užitkov vsem skupaj in predvsem varno na vaši poti!

PS: Spodaj lahko v razpredelnicah preverite na katero mesto ste se uvrstili_e v posamezni kategoriji!

Kategorija “Prevoženi kilometri”:

Kategorija “Višinski metri”:

Kategorija “Število kolesarskih aktivnosti”: