Kolesarski zajtrk v Mariboru – 14.5.18

Kolesarski zajtrk v Mariboru

Se voziš vsak dan v službo ali šolo s kolesom? Seveda, zakaj bi izgubljal čas v avtu! S kolesom si hitrejši, bolj fit in pomembno prispevaš k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in čistejšemu zraku v Mariboru. Vse kolesarje – ne glede na to, ali kolesarite skozi celo leto ali pa potrebujete malo vzpodbude, da spet sedete na kolo, predvsem pa tiste, ki letos še niste namazali verig in napolnili zračnic – vabimo 14. maja na kolesarski zajtrk, ki bo potekal med 9.00 in 11.00 na Glavnem trgu v Mariboru.

Z zajtrkom v kolesarski družbi želimo vzpodbuditi IZBIRO kolesa za pot v šolo, službo ali po opravkih. Navidez nepomembna odločitev o potovalnem načinu je namreč vse prej kot nepomembna, če upoštevamo, da je promet eden izmed glavnih krivcev za izpuste toplogrednih plinov in onesnaženje zraka z drobnimi delci, ki močno vplivajo na naše zdravje. Poleg tega z aktivnim prihodom v šolo ali službo naredimo tudi nekaj dobrega zase!
Dišalo bo po sveže pečenem pecivu in kavi, pridružili pa se nam bodo tudi predstavniki Mariborske kolesarske mreže, pri katerih boste lahko opravili manjša popravila koles in jih povprašali za kakšen praktični nasvet.