OBLJUBE RAZNE ŠE VEDNO PRAZNE!

Udeležimo se podnebnega štrajka 3. 3. 2023 ob 13.05 v Ljubljani in Mariboru

Podnebna kriza ni nekaj daljnega in neoprijemljivega – je že tu in je še kako očitna. Sočasno z uničujočimi učinki okoljskega zloma smo soočeni tudi s številnimi družbenimi neenakostmi, vse skupaj pa se vsak dan, ko ne storimo ničesar, samo še zaostruje in poglablja. Od trenutne vlade smo v predvolilnem času dobili ogromno obljub, sedaj pa je napočil čas, da se te obljube začnejo konkretno uresničevati!

V petek, 3. 3. 2023, bodo po celem svetu potekali protesti, ki jih organizira gibanje Petki za prihodnost. V Sloveniji organizacijo protesta spet prevzemajo Mladi za podnebno pravičnost. Podnebni štrajk, tokrat pod geslom Obljube razne še vedno prazne”, je poziv k sistemskim spremembam, saj zgolj prepoved uporabe plastičnih slamic pač ni dovolj. Protest se bo začel ob 13:05 – v Ljubljani na Kongresnem trgu in v Mariboru na Trgu svobode.

Tudi Mariborska kolesarska mreža se bo podnebnega štrajka udeležila, in skupaj z mladimi zahtevala sistemske spremembe, ki bodo vsem živim zagotovile dostojno življenje znotraj naravnih omejitev planeta.

Pozivamo vas, da enako storite tudi vi. Zadnji čas je, da stopimo skupaj in jasno povemo, da je bilo več kot 30 let ignoriranja sporočil znanosti in sprenevedanja izključno za koristi človeka – še toliko bolj za bogatega človeka – več kot 30 let preveč in da se zaključuje ZDAJ!