Predstavitev Safe4Cycle2 na osnovnih šolah

Na Mariborski kolesarski mreži smo v mesecu aprilu izvajali predstavitve izdelkov Safe4Cycle2 na mariborskih osnovnih šolah. V sklopu projekta Safe4Cycle2 samo namreč razvili interaktivne spletne pripomočke za pridobivanje in osvežitev kolesarskih znanj, tako za učence kot tudi tiste, ki želijo drugim pomagati osvojiti ter osvežiti  kolesarsko znanje.

Tako smo pripravili 11 interaktivnih video posnetkov, ki omogočajo učencem osvojiti osnovno kolesarsko znanje na malce drugačen način. Ob interaktivnih video posnetkih smo pripravili tudi interaktivni delovni zvezek za učence. Delovni zvezek s pomočjo različnih iger in nalog učencem na zanimiv način poda malce poglobljena kolesarska znanja.

Izdelke, pripravljene v sklopu projekta Safe4Cycle2, smo že uspešno predstavili četrtošolcem in petošolcem šestih mariborskih osnovnih šol. Predstavitve smo imeli na:

  • Osnovna šola Malečnik
  • Osnovna šola Prežihovega Voranca
  • Osnovna šola Rada Robiča
  • Osnovna šola Toneta Čufarja Maribor
  • Osnovna šola Draga Kobala
  • Osnovna šola Janka Padežnika

Predstavitve na šolah smo izvajali v zelo sproščeni atmosferi. Najprej smo učencem predstavili koncept trajnostne mobilnosti, prednosti kolesarjenja in lepoto kolesarjenja ter lastnosti dobrega kolesarja. Učencem smo predstavili interaktivne video vsebine, katere so takoj pritegnile njihovo pozornost. Prav tako so učenci videe pozorno spremljali, saj so zlahka odgovorili na vprašanja ob njihovem koncu. Po ogledu videa “Ali je tvoje kolo brezhibno” smo kolo pregledali tudi v živo v razredu in med drugim pokazali kako se napolni prazna zračnica. Skupaj z učenci smo rešili tudi nekaj nalog iz interaktivnega delovnega zvezka. Odziv učencev na igre in naloge v delovnem zvezku je bil odličen. Morda smo z kakšno nalogo še imeli težave, a vrjamemo, da bodo znanje poglobili in ga uspešno rešili do konca doma. Veseli nas, da je bil odziv ne smo učencev, ampak tudi učiteljev na naših prestavitvah – odličen!

Vrjamemo, da bomo z osnovnimi šolami odlično sodelovali tudi v prihodnje in učencem približali kolesarjenje še na drug način!

Spodaj pa še nekaj utrinkov.

Predstavitev S4C2 na osnovnih šolah

Osnovna šola 1
Osnovna šola2
Osnovna šola3
Osnovna šola4
Osnovna šola5
Osnovna šola6
Osnovna šola7

————————

Društvo Mariborska kolesarska mreža (MKM) od leta 2019 sodeluje pri evropskem projektu Safe4Cycle2. Safe4Cycle2 je mednarodni projekt, ki ga financira program Erasmus +, cilj 4 projektnih partnerjev pa je razviti interaktivna spletna izobraževalna gradiva za varno kolesarjenje za učence, stare 10 – 12 let, in njihove učitelje. V projektu poleg MKM sodelujejo še 3 organizacije iz 3 drugih evropskih držav in sicer: Bringa akademia iz Madžarske, The Bikeability Trust iz Velike Britanije in Academia Velo iz Romunije.