Rezultati kolesarskega izziva na Stravi “Festival Kolesarsko mesto”

Zadnje dejanje festivala Kolesarsko mesto je za nami! Znani so rezultati kolesarskega izziva v našem kolesarskem klubu na Stravi!

Klub Kolesarsko mesto na Stravi ima sedaj 58 članov_ic. V tokratnem izzivu, ki je trajal od 12. do 18. aprila, je aktivno sodelovalo 31 udeležencev_k. Tokratni kolesarski izziv smo ponovno razdelili na 4 kategorije in zmagovalec_ka vsake od njih si je z zmago prislužil_a bon za osnovni kolesarski servis na Mariborski kolesarski mreži v višini 40 €.

V prvi kategoriji številu prevoženih kilometrov je zmagal Andrej Rojc z 394 prevoženimi kilometri. Tako bi se lahko pripeljal iz Maribora do Bohinjskega jezera in nazaj. Na drugo mesto se je uvrstil Sašo Modic in na tretje Samo PS. Skupaj smo vsi_e udeleženci_ke prevozili_e kar 3362,2  kilometrov. Da si boste lažje predstavljali_e. Če bi si udeleženci_ke podajali_e štafetno palico s startom v Mariboru, bi se lahko tisti_a, ki bi z njo potoval_a zadnji_a zanšel_a  v Jordaniji in občudoval_a prelepo zgodovinsko in arheološko najdišče Petro. Kapo dol za ta dosežek in iskrene čestitke vsem!

Druga kategorija so bili višinski metri. V tej kategoriji se je najbolj izkazal Sašo Modic. S skupno 4256  višinskimi metri se je ustavil zgolj 378 metrov pod vrhom najvišje gore v Švici, Monte Rosa! Drugo mesto je zasedel Jernej Bravc, tretje pa Aljaš Pulko. Čestitke!

Tretja kategorija pa je bila število kolesarskih aktivnosti. V tej kategoriji je zmagal ponovno Andrej Rojc, ki je v tednu kolesarskega festivala na kolo sedel 11 krat. Za njim sta se zvrstila Borut Golob in Jernej Bravc. Čestitke!

Četrta kategorija pa je bila najdaljša kolesarska tura. Tudi v tej kategoriji je zmagal Andrej Rojc, ki je s 134 kilometri prevozil najdaljšo turo. Andrej čestitke! Sledila sta mu Samo PS in Boštjan Krajnc.

Ne glede na to, da smo v ospredje postavili olimpijsko načelo “Hitreje, višje, močneje“, smo želeli nekako nagraditi tudi ostale udeležence_ke, kakor v preteklih izzivih. Na tem mestu moramo poudariti, da se je v prejšnjem izzivu, »Važno je sodelovati, ne zmagati« Samo Gradna odpovedal svoji praktični nagradi in prosil, da jo podelimo v prihodnjem izzivu. Tako smo v tokratnem izzivu izžrebali izmed vse udeležencev_nk, ki ste prevozili_e vsaj 50 kilometrov (takih vas je bilo skupno 23, od katerih smo odšteli oba zmagovalca kategorij in Sama Grando) 4 nagrajence_ke, ki prejmejo praktično nagrado v obliki zračnice. Zračnico tako prejmejo:

  • Nuša Maver,
  • Boštjan Selinšek,
  • Leon Trafela,
  • Borut Golob.

Vsem udeležencem_kam se zahvaljujemo za sodelovanje, vse pa vabimo, da se nam pridružite v kolesarskem klubu Kolesarsko mesto na Stravi (klik), saj bomo v prihodnje organizirali nove zanimive izzive.

Želimo vam obilo užitkov na kolesu in predvsem varno vožnjo!