Nagrajenci_ke Lova na zaklad v sklopu festivala Kolesarsko mesto

Druga izvedba Lova na zaklad Mariborske kolesarske mreže je bila že težko pričakovana.  Tokratni lov na zaklad smo pripravili v sklopu festivala Kolesarsko mesto, ki je ne glede na omejitve povezane s preprečevanjem širjenja Covid-19, bil velik uspeh. Več o festivalu si lahko preberete tukaj.

Lov na zaklad smo to pot zaradi ukrepov povezanih s Covid-19 naredili popolnoma brezstični. Tako je vsak udeleženec_ka lova prejel na mail povezavo do aplikacije, preko katere se je lov odvijal. Krog, ki ga je bilo potrebno prekolesariti po Mariboru je imel nekaj več kot 12 kilometrov in 9 točk, na katerih je bilo potrebno uspešno rešiti nalogo. Naloge so bile od štetja stopnic in dreves,  pa vse do igranja spomina in odgovarjanja na poučna kolesarska vprašanja. Verjamemo, da je marsikdo od vas prvič slišal za tako imenovani nizozemski način odpiranja avtomobilskih vrat prav pri igri Lova na zaklad. Na nekaterih točkah so udeleženci_ke tudi morali narediti fotografijo in nekatere izmed njih lahko občudujete v spodnji galeriji.

Lov na zaklad je od prijavljenih 30 skupin uspešno zaključilo 17 skupin. Tako smo izmed vseh skupin, ki so uspešno zaključile Lov na zaklad izžrebali 9 skupin, ki prejmejo nagrado, ki jo je prispevala športna trgovina Decathlon in Mariborska kolesarska mreža.

Ker je tudi tokratni Lov na zaklad bil odlično sprejet smo se odločili, da vas bomo s tovrstno aktivnostjo razveseljevali tudi v prihodnje. Tako da nič ne de, če vam ni uspelo sodelovati v tokratnem lovu na zaklad, še boste imeli priložnost.

Želimo vam čim več kolesarskih užitkov in varno vožnjo.

Ekipa MKM