grazibor2019

2. februarja 2019 se dobimo na že 8. tradicionalnem srečanju kolesarjev iz Gradca in Maribora. Zimska pravljica, ki od nas ne zahteva preveč kondicijskih priprav, ampak bolj pravo mero oblačil, da nam ni prevroče ali premrzlo na lepih 70+ kilometrih splužene in urejene trase ob reki Muri, ki se na slovenski strani meje prevesi v rodeo po nekoliko luknjasti cesti in nam da na izbiro dolino skozi Pesnico ali vzporedno dolino ob avtocesti, z enim zahtevnejšim vzponom na Štrihovec.

Start ob 10. uri pred umetnostno galerijo Kunsthaus Graz, tisto vesoljsko ladjo na desni strani reke Mure v središču Gradca. Kot vedno nas tudi tokrat po vsej verjetnosti čakajo novinarske ekipe avstrijske televizije ORF, da jim razložimo, kaj za vraga se z nami dogaja, da se sredi največje zime spomnimo poganjati pedala.

Skupini sta vedno dve. Ena športna, druga turistična. Vsako leto posebna tematika, ki zaradi prilagajanja temi potrebuje tudi posebna imena skupin.

Vmesni postanki se ponavadi zgodijo v kakšni gostilni ob poti. 99% udeležencev se ustavi v gostilni Sternad v Špilju/Spielfeld, zraven krožnega prometa, kjer si ne kupijo petard, ampak privoščijo okrepčilni napitek. 1 % udeležencev se v tej gostilni ne ustavi iz samo njim znanih razlogov. Čeprav jih glavnina na ciljni črti vedno ujame in jim pri tem ne pomaga nobeno kalkuliranje in iskanje bližnjic. Zadnji, ki je želel priti do hitre zmage je leta 2013 končal v policijskem kombiju na hitri cesti skozi Maribor.

Cilj s toplim kolesarskim golažem in kuhančkom se zgodi v kletnih prostorih Mariborske kolesarske mreže na Partizanski cesti 21, kjer vsak petek v zimskem času gostuje Bajk kuhna / Bike kitchen.

FB dogodek:

https://www.facebook.com/events/600591477020385/?active_tab=about

After grazibor party Stolp 3:

https://www.facebook.com/events/2487175144907831/

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.
Slika je simbolična.