Rezultati decembrskega Strava izziva Mariborske kolesarske mreže

Pa je leto 2020 za nami. Ne bomo izgubljali besed o tem kakšno je bilo. Z veseljem pa lahko povemo, da smo ga na MKM uspešno zaključili 31. 12., ko se je končal naš decembrski Strava kolesarski izziv.

Kolesarski klub MKM Kolesarsko mesto na Stravi ima sedaj 31 članov. V tokratnem izzivu, ki je trajal celotni mesec december, je aktivno sodelovalo 17 udeležencev_k. Tokratni kolesarski izziv smo razdelili na 4 kategorije in zmagovalec_ka vsake od njih si je z zmago prislužil_a bon za osnovni kolesarski servis na Mariborski kolesarski mreži v višini 25€.

V prvi kategoriji številu prevoženih kilometrov je zmagal Boštjan Bračko z 830,85 prevoženimi kilometri. Tako bi se lahko odpeljal na sadno kupo v Biograd na moru in nazaj v Maribor. Na drugo mesto se je uvrstil Borut Golob in na tretje Rene Vrecl. Skupaj smo vsi_e udeleženci_ke prevozili_e kar 2177,28  kilometrov. Da si boste lažje predstavljali_e. Če bi si udeleženci_ke podajali_e štafetno palico s startom v Mariboru, bi se tisti_a, ki bi z njo potoval_a zadnji_a zanšel_a v predmestju Madrida. Kapo dol za ta dosežek in iskrene čestitke!

Druga kategorija so bili višinski metri. V tej kategoriji se je prav tako najbolj izkazal Boštjan Bračko. S skupno 8502 višinskima metroma se je ustavil zgolj 346 metrov pod vrhom Mount Everesta! Drugo mesto je zasedel Rene Vrecel, tretje pa Boštjan Krajnc. Čestitke!

Tretja kategorija pa je bila število kolesarskih aktivnosti. V tej kategoriji je zmagal Borut Golob, ki se je v mesecu decembru s kolesom peljal kar 33 krat, kar je še posebej hvale vreden dosežek, saj vreme v decembru ni bilo najbolj prijazno kolesarjem_kam! Za njim sta se zvrstila Boštjan Bračko in Žiga Ozvaldič. Čestitke!

Da smo celotno tekmovanje še malo popestrili, pa smo pripravili tudi četrto, tako imenovano super kategorijo. Ta je združevala vse tri predhodno naštete kategorije in jih ovrednotila po točkovnem sistemu. Zmagovalec_ka posamezne kategorije je tako prejel_a 100 točk, drugi_a 80 točk, tretji_a 60 točk in tako naprej. V seštevku vseh treh kategorij si je zmago z 280 točkami zagotovil Boštjan Bračko! Z 230 točkami je sledil Borut Golob. Na zadnjo stopničko se je s 190 točkami uvrstil Rene Vrecl. Iskrene čestitke vsem!

Za konec se lahko pohvalimo, da je v tokratnem izzivu kar 15 udeležencev_k preseglo mejo 10 prevoženih kilometrov in si s tem prislužilo 10 % popust na kolesarski servis na Mariborski kolesarski mreži. Iskrene čestitke!

Vsem udeležencem_kam se zahvaljujemo za sodelovanje, vse pa vabimo, da se nam pridružite v kolesarskem klubu Kolesarsko mesto na Stravi (klik), saj bomo v prihodnje organizirali nove izzive, s katerimi bomo spoznavali zanimive kolesarske ture v okolici Maribora.

Uspešno in varno kolesarjenje vam želimo tudi v letu 2021!

P.S.: V spodnjih tabelah si lahko ogledate rezultate po posamezni kategoriji!

Kategorija število prevoženih kilometrov

Kategorija višinski metri

Kategorija število aktivnosti

Super kategorija