»V 28 dneh okoli sveta – v slogi je moč!«

KDAJ: med 12. septembrom 2022 in 9. oktobrom 2022

KJE: Aplikacija STRAVA – Kolesarski klub “Kolesarsko mesto” na aplikaciji Strava

PRIJAVE: članstvo v kolesarskem klubu “Kolesarsko mesto” na aplikaciji Strava  ali https://www.hubum.si/dogodki/strava-kolesarski-izziv-v-28-dneh-okoli-sveta-v-slogi-je-moc

LESTVICE VODILNIH: lestvice vodilnih najdete tukaj

»V 28 dneh okoli sveta – v slogi je moč«

Nezadržno se bliža Evropski teden mobilnosti 2022, tisti teden v letu, ko tudi največji avtofili za trenutek pomislijo na alternativne, trajnostne načine premikanja. Tema tokratnega ETM je »trajnostno povezani«. Letošnja pobuda opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, saj je to nujen pogoj za uspešnost katerekoli od njih.

Naša, ne več tako majhna skupnost na Stravi (vendarle šteje že 117 članov kluba Kolesarsko mesto) se bo tako v tednu pričetka Evropskega tedna mobilnosti znašla pred novim izzivom. Tokratna akcija, ki jo ponovno pripravljamo v sodelovanju z EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, bo bolj spodbujala sodelovanje naše kolesarske skupnosti in manj tekmovalnost med njenimi člani (no, če smo iskreni, malo zdrave tekmovalnosti vendarle tudi bo).

Kot pove že samo ime izziva, želimo letos – kot skupnost – priti v 28 dneh, med 12.9. in 9.10. 2022, okoli sveta! Kaj to pomeni? Da ko seštejemo vse prevožene kilometre vseh članov kluba v času trajanja izziva, moramo doseči obseg Zemlje. Za vse tiste, ki se trenutno ne spomnite tega podatka, znaša ta po ekvatorju dobrih 40.000 kilometrov (natančno 40.075 km). Če so junaki romana Julesa Verna to pot uspeli opraviti v 80 dneh, si mi želimo več in bolje –  člani Kolesarskega mesta bomo to pot uspeli premagati v zgolj 28 dneh! Zavedamo se, da je zastavljeni cilj letos ambiciozen in res težje dosegljiv glede na trenutno velikost naše skupnosti. Če se malce poigramo s številkami, lahko hitro izračunamo, da mora vsak izmed trenutno 117 članov prekolesariti v 28 dneh dobrih 342 kilometrov! V povprečju mora tako vsak član narediti dobrih 85 kilometrov na teden oz. dobrih 12 kilometrov na dan. Za nekatere bo to mačji kašelj, za druge pa res pravcat izziv.

Morda malce za občutek, v sklopu lanskoletnega izziva smo v prvih 4 tednih trajanja izziva smo skupaj zmogli 20.323 kilometrov, pa nas je bilo dobrih 100 članov. Tako bomo letos morali naše napore skorajda podvojiti. No, to lahko napravimo na dva načina, lahko nas je dvakrat toliko ali pa gonimo dvakrat bolj zavzeto! Super bi bilo, če bi se vsak potrudil z obojim (po klasični piramidni shemi lahko vsak član pripelje dva nova člana v klub in potem njemu ni potrebno goniti, pa vseeno dosežemo cilj…). Naš cilj je, da nas je čim več in čim več gonimo ter skupaj prekolesarimo vsaj teh 40.075 kilometrov – in pridemo okoli sveta!

Ker bomo tokrat samo s skupnimi močmi uspeli doseči cilj, bomo tako tudi podelili nagrade.

Tako bomo v boben za žreb nagrade uvrstili vse udeležence izziva, ki bodo v tem času prekolesarili vsaj 100 kilometrov. Prav tako bomo nagrado izžrebali tudi izmed vseh, ki bodo v času trajanja izziva opravili vsaj 20 aktivnosti. Izmed vseh, ki se bodo uvrstili v žreb (v boben se lahko uvrstiš samo enkrat, tudi če zadostiš obema pogojema), bomo nato izžrebali dva nagrajenca. Kot že rečeno, pa malo zdrave tekmovalnosti vseeno spodbujamo. Tako bo nagrado prejel tudi udeleženec, ki bo v času trajanja izziva skupno opravil največ kilometrov.

In kakšne so nagrade?

Nagrade, ki jih prispeva naš partner EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, so letos v obliki darilne kartice SuperCard Sport v vrednosti 50€. Torej, nagrajenec bo prejel darilni bon, ki ga bo lahko porabil za nakup športne opreme v eni izmed 150 športnih trgovin (med njimi so tudi Extreme Vital, Velo, Intersport, Kibuba, Iglu Šport in druge). Več o kartici najdete na tej povezavi. Poleg kartice, pa bodo nagrajenci dobili tudi našo uspešnico, majico, ki smo jo pripravili skupaj z umetnikom Jernejem Žumrom »Goni se«. In tolažilne nagrade? Tokrat jih ni! Tokrat imamo vsi možnost biti izžrebani! 100 kilometrov v mesecu dni bomo pa že zmogli (oz. 10x v službo in domov s kolesom).

In kako sodelujete v izzivu?

Kliknite na tole povezavo oz. skenirajte QR kodo in se pridružite klubu Kolesarsko mesto na Stravi. Prav tako se lahko prijavite na izziv preko https://www.hubum.si/dogodki/strava-kolesarski-izziv-v-28-dneh-okoli-sveta-v-slogi-je-moc .

Vsak ponedeljek bomo posodobili rezultate v tabeli spodaj, tako da boste vaše kolesarske ture lahko prilagajali situaciji.

V kolikor pa vam je dnevno kolesarjenje mala malica in želite osvojiti še dodatno nagrado v obliki darilne kartice SuperCard Sport v vrednosti 50€, pa vas vabimo, da se prijavite tudi kot prostovoljec, ki bo v času ali (1) med 12. 9. in 25. 9. ali pa (2) 3. 10. in 16. 10. izvajal mobilne meritve onesnaženosti zraka z PM2.5 v Ljubljani ali Mariboru. Več informacij najdete na https://www.hubum.si/dogodki/ali-ves-kako-onesnazen-je-zrak-na-tvoji-vsakodnevni-poti ali pa pišite na hubumslovenia@zag.si.

Tretji teden izziva je za nami! Z največjim veseljem sporočamo, da nam je uspelo!!! Že po 3 tednih smo prišli okoli sveta! Skupaj smo do sedaj namreč opravili že 40815.13 kilometra, se pravi smo krepkih 740 kilometrov čez zadani cilj!!! Bravo mi!!! In kaj sedaj, ko smo dosegli cilj? Gonimo naprej, saj ni ključen cilj, ampak pot sama!

In še trenutni vodilni? Za zdaj je največ kilometrov prevozil Danilo Frlež in sicer kar 1816.5 kilometra. Z 1620,4 kilometra mu sledi Valter Pertovt in z 1363.5 kilometra Dami Zupi 👉www.dami-zupi.com👈. V boben za žreb nagrad se vas je z 100 prevoženimi kilometri  uvrstilo že kar 109! Le tako naprej.

Osnovni cilj smo sicer dosegli. Še vedno pa ste vsi novi člani vabljeni k sodelovanju v izzivu, saj vam že 100 prevoženih kilometrov ali pa 20 opravljenih aktivnosti prinaša uvrstitev v boben za žreb ene od nagrad, ki je SuperCard Sport v vrednosti 50€.

LESTVICA “Prevoženi kilometri”:

LESTVICA “Število kolesarskih aktivnosti”:

 

Pravila in pogoji za nagradno igro Strava izziv »V 28 dneh okoli sveta – v slogi je moč«

 

1. člen

(Splošne določbe)

Nagradno igro organizirata društvo Mariborska kolesarska mreža, s sedežem na Partizanski cesti 21 v Mariboru in Zavod za gradbeništvo Slovenije, s sedežem na Dimičevi ulici 12 v Ljubljani, v nadaljevanju organizatorja.

2. člen

(Pogoji sodelovanja)

V nagradni igri lahko sodelujejo vse polnoletne osebe, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Udeleženci_ke nagradne igre sami_e krijejo vse stroške sodelovanja v nagradni igri.

Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo:

  • mobilni dostop do spleta,
  • strošek prenosa podatkov preko spleta,
  • posedovanje kolesa,
  • posedovanje pametnega mobilnega telefona.

3. člen

(Pravila nagradne igre) 

Nagradna igra poteka med vključno 12. septembrom 2022 in vključno 9. oktobrom 2022.

4. člen

S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, da udeleženec_ka sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri

5. člen

Za sodelujočega_o v nagradni igri se šteje oseba, ki si je ustvarila profil v aplikaciji Strava in se priključila kolesarskemu klubu Kolesarsko mesto Mariborske kolesarske Mreže. Pogoj je, da ima sodelujoči v aplikaciji nastavljeno pod zasebnost (Privacy controls), da so aktivnosti (Activities) vidne sledilcem (followers) ali vsem (everyone).

6. člen 

S prevzemom nagrade podaja sodelujoči_a nepreklicno soglasje k sodelovanju z organizatorjema v smislu fotografiranja nagrajenca_ke za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, Facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorjev nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

7. člen 

Če nagrajeni sodelujoči_a ne bo imel_a nastavljenih parametrov kot vidnih, si organizatorja pridržujeta pravico, da ga_jo izločita iz tekmovanja oz. nagradne igre. V tem primeru prejme nagrado drug_a nagrajenec_ka z izpolnjenimi pogoji.

8. člen

Nagrado prejme sodelujoči_a, ki je bil zmagovalec_ka v kategoriji »Skupno število prevoženih kilometrov« in dva_e sodelujoči_a, ki sta izžrebani_a iz bobna vseh udeležencev_k, ki so prevozili_e v kolesarskem izzivu vsaj 100 kilometrov ali pa so v kolesarskem izzivu opravili_e vsaj 20 aktivnosti.

Če ima v kategoriji »Skupno število prevoženih kilometrov« več udeležencev_k isti rezultat, se med njimi izvede žreb, ki določi zmagovlaca_ko.

9. člen

(Nagrade)

Sodelujoči_e so seznanjeni_e z možnostjo osvojitve nagrade, ki je lahko predmet obdavčitve po Zakonu o dohodnini. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Nagrada v nagradni igri za zmagovalca_ko kategorije je darilna kartica »Kartica SuperCard Sport« v vrednosti 50 EUR.

Nagradi v nagradni igri za izžrebana sodelujoči_a, ki se določi z žrebom iz bobna vseh udeležencev_k, ki so prevozili_e v kolesarskem izzivu vsaj 100 kilometrov ali pa so v kolesarskem izzivu opravili_e vsaj 20 aktivnosti, je darilna kartica »Kartica SuperCard Sport« v vrednosti 50 EUR.

Vsi trije nagrajenci_ke prejmejo tudi majico Mariborske kolesarske mreže »Goni se«.

10. člen

(Rezultati nagradne igre) 

Izziv traja med vključno 12. septembrom 2022 in vključno 9. oktobrom 2022. Organizatorja bosta najkasneje v 7 dneh po zaključku izziva, torej do 16. oktobra 2022, objavila na svojih spletnih straneh in ostalih komunikacijskih kanalih zmagovalce_ke  izziva.

Organizatorja bosta nagrajence_ke o nagradi obvestil preko elektronskega naslova oz. preko aplikacije STRAVA. Nagrajenci_ke imajo od obvestila o nagradi 30 dni časa za prevzem le-te. Nagrada se prevzame na sedežu organizatorja Mariborske kolesarske mreže na Partizanski cesti 21, 2000 Maribor.

11. člen

(Varovanje osebnih podatkov)

Organizatorja se zavezujeta, da bosta osebne podatke nagrajenca_ke, zbrane v okviru te nagradne igre, varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Organizatorja nagradne igre jamčita, da podatki, ki jih bodo udeleženci_ke posredovali_e, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije in EU.

12. člen

(Končne določbe)

Udeleženci_ke nagradne igre hkrati s Pogoji nagradne igre sprejemajo tudi pogoje in pravila Strava aplikacije. Organizatorja ne prevzemata nobene odgovornosti za nespoštovanje pogojev uporabe Strava aplikacije s strani udeležencev_k nagradne igre. Prav tako ne prevzemata odgovornosti za kakršnekoli posledice, nastale kot rezultat uporabe aplikacije Strava.

Organizatorja si pridržujeta pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagradne igre, če tako zahtevajo tehnični vzroki ali višja sila.

O morebitnih spremembah in novostih nagradne igre bosta organizatorja udeležence_ke sproti obveščala z objavami na spletnih straneh in drugih kanalih obveščanja.

Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah v zvezi z nagradno igro naslovite na elektronski naslov: mkm.kolesarji@gmail.com in hubumslovenia@zag.si.

V primeru sporov, ki nastanejo v zvezi z nagradno igro, je pristojno sodišče v Mariboru.

Za dodatne informacije o nagradni igri lahko pišete na elektronski naslov: mkm.kolesarji@gmail.com in hubumslovenia@zag.si.