Nasveti

Vsi poznamo rek, da vožnje s kolesom ne pozabimo nikoli. Drži, da nam osvojenega znanja ne more vzeti več nihče. Kolesarjenje je vedno bolj priljubljena oblika rekreacije, katero tako otroci kot odrasli vedno bolj obožujejo.

Otrokom predstavlja kolo hkrati prevozno sredstvo in igralo. Seveda se vse začne v varnem zavetju družine, katera lahko privzgoji otroku ljubezen do kolesarjenja. Kolesarjenje tako otrokom predstavlja samostojno in aktivno vključevanje v promet, hkrati pa otroci prvič začutijo edinstven občutek svobode, da lahko gredo kamorkoli, ali je to na sladoled, do prijatelja, na trening ali drugo dogodivščino, izključno iz lastne moči. Zato je zelo pomembno, da kulturo kolesarjenja vzgajamo že od majhnih nog, kar se nam bo kot družbi obrestovalo na različnih področjih, od športa, zdravja, pa vse do perečega problema okolja.

Odraslim predstavlja kolesarjenje navadno športno rekreacijo, vedno več pa je tudi kolesarjev, ki kolo uporabljajo za vožnjo po vsakodnevnih opravkih (delo, trgovina, šola, študij, itd.).

Spodaj smo pripravili nekaj nasvetov za kolesarje, od učenja kolesarjenja do iger.

  1. Lastnosti dobrega kolesarja
  2. Sistematična rutina
  3. Priprave na kolesarjenje
  4. Učenje vožnje kolesa
  5. Igre za krepitev kolesarskih veščin