Razvili smo aplikacijo Kolesarsko mesto

S ponosom lahko naznanimo, da nam je uspelo v sklopu projekta Kolesarsko mesto razviti tudi aplikacijo za mobilne telefone! Pri razvoju aplikacije nam je pomagalo podjetje Akumen d.o.o.

Aplikacija Kolesarsko mesto
Aplikacija Kolesarsko mesto

Mobilno aplikacijo Kolesarsko mesto smo zasnovali tako, da vam omogoča:
– pregled nevarnih točk oziroma odsekov;
– dodajanje nevarnih točk;
– fotografiranje nevarnih točk;
– predogled poti oziroma nevarnih točk na zemljevidu;

Namen aplikacije je kolesarje spodbuditi, da sami poročajo o problemih na kolesarski infrastrukturi. Zbrani podatki služijo za sprotno izboljševanje stanja na kolesarskem omrežju. Tako se povečuje število kolesarjev v prometu ter spodbuja spremembe potovalnih navad. Več ljudi kot bo aplikacijo uporabljalo in dodajalo nevarne točke, uspešnejši bomo lahko pri izboljševanju kolesarskega omrežja!

Aplikacija je bila razvita v okviru projekta Kolesarsko mesto – Spremembe potovalnih navad kot del rešitve v boju proti klimatskim spremembam in onesnaženju zraka, ki ga sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor.

Aplikacija je trenutno aktivna v mestu Maribor, plan pa je razširitev na celotno področje Slovenije Za več informacij ali predloge za izboljšamo nam pišite na kolesarsko.mesto@gmail.com. Veseli bomo vsakega predloga!

Sedaj pa telefon v roke, skenirat QR kodo (ali klikniti na tukaj), namestiti aplikacijo in že na naslednji vožnji s kolesom po opravkih lahko dodate v aplikacijo kritično točko, ki vas že nekaj časa vznemirja!

Čim manj predrtih zračnic in predvsem varno vožnjo vam želi,

Ekipa Mariborske kolesarske mreže in projekta Kolesarsko mesto